Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Călătorie fără avion: Cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea aurora boreală cu trenul

Misterios, magic și mistic. Aurora boreală este ceva ce toată lumea trebuie să vadă cel puțin o dată în viață, poate de două ori, sau chiar de trei ori, dacă are noroc.

Cu toate acestea, pe fondul creșterii gradului de conștientizare a impactului devastator asupra mediului zborului, oamenii caută din ce în ce mai mult la forme de turism mai ecologice și mai durabile.

Din fericire, a vedea aurora boreală poate fi una dintre acele oportunități de călătorie conștiente. Mai multe destinații din întreaga Europă unde se poate vizualiza lumina etericș sunt accesibile cu trenul.

Sfântul Graal al Europei pentru aurora boreală: Norvegia

După cum sugerează și numele, undele dansante ale luminii nordice sunt vizibile doar în țările din apropierea polilor pământului. Acest lucru face ca Norvegia să fie „Sfântul Graal” al Europei pentru vizionarea luminii.

Fenomenul natural este cel mai bine văzut de la începutul lunii septembrie până la mijlocul lunii martie, când zilele sunt mai scurte, iar nopțile mai lungi și mai întunecate.

Începând din capitala norvegiană Oslo, este posibil să călătoriți cu trenul până la Trondheim și apoi să ajungeți pe Bodø o zi mai târziu. Linia de cale ferată se întâmplă să fie una dintre cele mai pitorești din Norvegia, deoarece trece prin sate fermecătoare, formațiuni stâncoase frumoase, ghețari, văi și fiorduri de-a lungul coastei norvegiene.

Supranumită „calea trolilor”, prima etapă a călătoriei este o porțiune de 553 km de la Oslo la Trondheim, al treilea oraș ca mărime din Norvegia și unul dintre cele mai vechi.

Pentru cel mai bun transport ecologic: Suedia

Suedia este o altă destinație grozavă pentru a vedea aurora boreală. De fapt, stația Aurora Sky din Abisko este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea aurora boreală, deoarece se află direct sub ovalul aurorei, un inel magnetic în jurul pământului, unde spectacolul este cel mai vizibil.

Oaspeții care stau acolo au o rată de succes de 100% când vine vorba de a vedea luminile după trei nopți sau mai mult, conform lui Peter Rosén, care conduce Lappland Media. La acest mic sat din nordul Suediei se poate ajunge luând trenul de la Stockholm la Kiruna. De aici este o călătorie de o oră cu trenul până la Abisko.

În plus, este probabil cel mai nordic loc pe care îl vei vizita vreodată - cu excepția cazului în care ești un explorator polar. În Laponia suedeză , transportul ecologic poate fi dus la următorul nivel.

Pentru parcuri cu cer întunecat și observatoare: Marea Britanie

Pentru cei din Marea Britanie, există mai multe oportunități de a privi aurora boreală. Țara găzduiește Galloway Forest Park, unul dintre singurele parcuri Dark Sky din Marea Britanie, datorită lipsei poluării.

Accesibil cu ajutorul unui tren de la Londra la Glasgow, parcul maiestuos este un loc minunat pentru a vedea luminile iarna. De altfel, se învecinează cu un castel-come-hotel cu 21 de dormitoare pentru cei care vor să înnopteze acolo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE