Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce este bikepacking, cea mai recentă tendință de călătorie de aventură din Europa

"Bikepacking" este modul perfect de a vă bucura de aer curat în această vară. Călătorii îmbrățișează noua tendință aventuroasă, care constă în a călători cu rucsacul în spate și a face cicloturism.

Căutările pentru vacanțe cu bicicleta au crescut cu 151% în ultimul an, a dezvăluit platforma de rezervări Omio, în timp ce căutările pentru "bikepacking" au crescut cu 100%.

Această opțiune unică de vacanță combină libertatea pe care o oferă bicicleta cu autosuficiența unui drumeț cu rucsacul în spate. Cu lucrurile esențiale legate de bicicletă, vă puteți aventura în afara drumurilor aglomerate, descoperind locuri ascunse care sunt inaccesibile cu mașina.

Este un mod excelent de a călători și pentru planetă - și chiar mai bine dacă ajungeți la punctul de plecare cu trenul.

Cum să depozitezi bicicleta în siguranță folosind trenurile

Multe trenuri au spații destinate bicicliștilor, dar cel mai bine este să verificați din timp și să vă rezervați un loc. Majoritatea furnizorilor percep o mică suprataxă suplimentară.

Verificați reglementările locale privind campingul înainte de a pleca. Unele țări europene permit campingul sălbatic, ceea ce înseamnă că puteți instala un cort pe majoritatea terenurilor publice. Totuși, majoritatea țărilor restricționează camparea în zone desemnate, așa că asigurați-vă că vă planificați din timp.

Durata fiecărei excursii poate varia în funcție de ritmul dumneavoastră, de nivelul de pregătire fizică și de numărul de opriri pe care le faceți pe drum.

Bucurați-vă de muzee și ciocolată pe ruta Amsterdam-Bruges - 5 zile, 280 km

Bicicliștii pot urma ruta Mării Nordului de la Amsterdam la Bruges. Începeți călătoria în capitala vibrantă a Olandei, admirând canalele pitorești și muzeele de clasă mondială.

În drum spre Belgia, bucurați-vă de peisaje de coastă, dune și orașe istorice precum Gent. Odată ce ajungeți la Bruges, răsfățați-vă cu ciocolată și bere belgiană delicioasă - cu sute de kilometri de ciclism la activ, cu siguranță o veți fi meritat.

În timp ce acest traseu este foarte plat, uneori pot exista vânturi puternice , care fac plimbarea mai dificilă. Puteți folosi aplicația Windfinder pentru a determina cel mai bun moment și cea mai bună direcție de pedalat.

Atât Amsterdam, cât și Bruges sunt noduri feroviare importante, ceea ce înseamnă că traseul este ușor accesibil cu trenul.

Vezi flamingo pe drumul spre Perpignan - 6 zile, 459 km

Acest traseu șerpuiește aproape 500 km de la Valance, pe malul râului Rhône, până la Perpignan, în apropiere de granița cu Franța. Cicliștii ar trebui să urmeze secțiunea sudică a traseului european de separare a frontierelor, un traseu provocator, cu câteva secțiuni accidentate de off-road.

Pe traseu, luați în considerare oprirea în Arles, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul se mândrește cu ruine romane bine conservate, inclusiv Amfiteatrul Arles și necropola Alyscamps. Dacă natura vă place mai mult, fiți cu ochii în patru pentru flamingo și cai sălbatici în mlaștinile din Camargue.

Valence se află la 2,5 ore de mers cu trenul de la Paris.

Călătorie pe Scara Diavolului în Highlands Scoția - 14 zile, 885 km

Mergând printre munții și lacurile din Highlands scoțiene, traseul Highland Trail 550 nu este pentru cei slabi de inimă.

Traseul de 885 km îi poartă pe bicicliști prin sălbăticiuni străvechi, pe lângă cascadele care țâșnesc și peste vârfuri îndepărtate. Puncte de atracție precum "Scara diavolului" - o urcare abruptă pe versantul unui munte - este recomandat doar bicicliștilor experimentați, potrivit Euronews Travel.

Scoția este una dintre puținele țări din Europa care a consacrat prin lege dreptul de a campa în sălbăticie - ceea ce înseamnă că puteți monta un cort pe toate terenurile publice (cu câteva excepții și restricții).

Pentru a ajunge la traseu cu trenul, urcați-vă în cursa de două ore de la Glasgow la Tyndrum.

Descoperiți ruinele romane în pădurile din Germania - 3 zile,208 km

Taunus Storm Chase este o aventură ciclistă antrenantă care îi poartă pe bicicliști prin regiunea Taunus din Germania. Acest traseu începe și se termină în satul medieval Runkel și șerpuiește printre dealuri, păduri luxuriante și orașe fermecătoare.

Regiunea istorică este plină de ruine romane, iar unele părți ale pistei de biciclete urmează fosta linie de fortificații care a separat Imperiul Roman și triburile germanice până în anul 260 d.Hr.

Puteți ajunge la Runkle cu trenul - este la aproximativ șase ore de la Bruxelles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE