Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce a răspuns ÎPS Teodosie când a fost întrebat dacă poate să existe prietenie între un bărbat și o femeie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a făcut declarații controversate de-a lungul timpului, a fost întrebat recent, printre altele, ce anume crede despre prietenia dintre un bărbat și o femeie și dacă este sau nu posibilă.

Ce crede Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, despre prietenia dintre un bărbat și o femeie?

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a decis să îl dea în judecată pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce acesta l-a criticat pentru dosarul de cumpărare de influență, a făcut tot felul de declarații considerate controversate de-a lungul timpului, susținând inclusiv că femeile la menstruație și fumătorii nu pot bea agheasmă.

Invitat la Radio Dobrogea, lui Teodosie i-au fost puse mai multe întrebări, inclusiv despre relaţia de concubinaj, pe care a numit-o un act iresponsabil, despre femeile lăuze, despre care a spus că acestea se pot ruga, dar să „nu intre în biserică”, dar și dacă o prietenie între un bărbat și o femeie poate exista cu adevărat.

Prelatul a răspuns: „Poate, depinde. Sigur că poate exista, dar între oameni căsătoriţi, în afara familiei nu se cuvine! Numai înainte de a se căsători, între un tânăr şi o tânără”, scrie news.ro, care citează Radio Dobrogea.

Vasile Bănescu, la Euronews România, despre punerea sub acuzare a lui ÎPS Teodosie

Pe 18 ianuarie anul acesta, ÎPS Teodosie ajungea la DNA Constanța ca să i se aducă la cunoștință acuzațiile în dosarul de cumpărare de influență. În mai 2023, el a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupție, pentru că i-ar fi promis unui om de afaceri o sumă de peste 30.000 de euro în baza unei înțelegeri.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a declarat la Vocile care contează că Biserica Ortodoxă Română este „perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupție”, în contextul în care arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este acuzat de o infracţiune de corupţie.

„Patriarhia Română, ca și autoritățile judiciare, e perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupție. Numai autoritățile judiciare se vor pronunța la sfârșitul anchetei în legătură cu acest lucruri. Apariția unei noi situări a Arhiepiscopului Tomisului în calitate de inculpat spune ceva îngrijorător. Nu mă pot antrepronunța. Nu o putem face, dar cazul este unul care frapează, mâhnește.

Este total nefiresc ca un reprezentant înalt al bisericii să ajungă să fie anchetat, pornind de la o realitate care va fi descifrată de autoritățile judiciare și interpretată în cheia potrivită. Poziția Patriahiei Române este una favorabilă elucidării acestui caz”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE