Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazul gravidei decedate la spitalul din Botoșani. Medicul de gardă are calitate de suspect. Percheziții și audieri

Noi detalii apar în cazul Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la maternitatea din Botoșani. Medicul de gardă din acea seară a fost audiat și i s-a atribuit calitatea de suspect, după cum anunță Monitorul de Botoșani.

În plus, au fost făcute percheziții in trei locatii, în special la locuințele medicilor implicați în acest caz, după cum anunță procurorii. În total, au fost audiate 13 persoane (părinții, soțul și fratele persoanei decedate), personalul medical care era de serviciu, medicul curant și celelalte paciente internate în acel salon.

Medicul curant al Alexandrei are calitate de suspect în acest dosar

"Au fost puse în executare un număr de trei mandate de percheziție domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, de către judecătorul de drepturi și libertăți competent, vizând imobile cu destinație personală și profesională, aparținând persoanei vizate de anchetă și martorului ce a avut calitate de medic curant, fiind ridicate înscrisuri și sisteme informatice relevante", precizează Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Procurorii susțin că, la Curtea de Apel Suceava, au fost făcute audieri și în cazul "numitei P.M., în cazul privind decesul pacientei Ivanov Alexandra, pe perioada internării în spitalul județean de Urgență Mavromati Botoșani.

În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduse la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu", susțin procurorii suceveni, conform sursei citate.

Familia Alexandrei s-a constituit parte civilă în acest dosar

Va urma și o expertiză medico-legală, care să scoată la iveală și circumstanțele decesului Alexandrei. Iar procurorii au cerut și mai multe expertize din partea Colegiului Medicilor, Ordinului Asistenților Medicali, DSP și Spitalul Județean.

În urmă cu două săptămâni, Alexandra, gravida care avea 25 de ani și era mamă a trei copii, a murit la maternitatea din Botoșani, după ce a stat șapte ore în agonie, fără să primească ajutor de la medici. Aceștia nu au intervenit pe timpul nopții, chiar dacă femeia acuza o stare generală proastă, dureri mari și sângerări. Iar dimineață a fost prea târziu.

Tânăra a avut edem pulmonar și sarcină oprită în evoluție, complicată infecţios. Acestea sunt cauzele decesului care apar în certificatul medical constatator, potrivit oficialilor Spitalului Județean de Urgență Botoșani. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE