Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Predoiu, ministrul propus la Interne: ”Sunt școli pline de droguri lângă Parlament. Deficitul de personal e principala vulnerabilitate”

Există școli pline de droguri, la mai puțin de un kilometru de Parlament, a spus Cătălin Predoiu, ministrul propus al Afacerilor Interne. Declarația fostului ministru al Justiției a avut loc la audierile de la Palatul Parlamentului, unde a primit avizul pentru noua funcție în guvernul Ciolacu.

”Cred că suntem cu toții de acord că e inadmisibil că la mai puțin de 1 kilometru de locul unde suntem acum să găsim școli pline de droguri. V-o spun ca părinte. Nu e în optica mea să rămânem în această ipoteză. Ce este de făcut? Trebuie să aplicăm programele şi strategiile pe care le avem, să cooperăm mai mult pe orizontală. Toate instituţiile de forţă sunt implicate, trebuie aplicată mai mult toată strategia pe care o are pregătită şi Ministerul de Interne, şi Ministerul Justiţiei. Cred că trebuie conştientizat mai mult de către fiecare membru al acestor ministere că nu putem tolera ca o generaţie să fie compromisă de consumul de droguri”, a spus Cătălin Predoiu.

Cauza - Deficitul de personal din M.A.I.

Ministrul propus al Afacerilor Interne a spus că deficitul de personal din minister este de 18% și, în acest context, nu poate aborda un fenomen complex precum consumul sau traficul de droguri.

”La momentul actual, M.A.I. are un deficit de personal de 18% în schema de organizare. E o preocupare, pentru că e legată de eficiența structurilor M.A.I. Vă dau un simplu exemplu: la Cluj avem 2 polițiști care se ocupă cu combaterea consumului de droguri și traficului de droguri. 2 polițiști.

Deficitul de personal e principala vulnerabilitate. Putem să creștem dotarea logistică, putem să integrăm tot felul de mijloace tehnice moderne, tehnologie, softuri, digitalizare. Întrebarea e: cine le folosește? Oricâtă tehnologie ai aduce, în final trebuie să ai om în teren”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Din experiența sa la Ministerul Justiției și din discuțiile cu procurorii care lucrează în domeniul combaterii traficului de droguri, Predoiu a evidențiat:

”Nu numai că avem din ce în ce mai puțini magistrați, judecători şi procurori, dar avem din ce în ce mai puțini polițiști”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE