Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cât costă o vacanță în Thasos, în 2023. Ce prețuri au șezlongurile, mâncarea și cazarea

Grecia a devenit în ultimii ani una dintre cele mai căutate destinații de vacanță de către români. Distanța relativ scurtă, peisajele, cazarea și chiar prețurile șezlongurilor sunt câteva dintre beneficiile care i-a făcut pe români să se îndrepte către această opțiune.

Dacă și tu esti interesant de o escapadă pe plajele însorite ale Greciei, iată tot ce trebuie să știi despre costuri și posibilități.

Una dintre cela mai iubite insule grecești este Thasos. Destinația este destul de accesibilă cu mașina proprie, iar distanța este de aproximativ 570 de kilometri, dacă plecarea este din București.

Cum ajungi în Thasos cu mașina

Traseul se face pe drumul european E85, cu trecere prin Ruse, Bulgaria, până la vama Makaza. De la Makaza mai sunt în jur de 120 de kilometri până la Keramoti. De la Keramoti, până în Limenas, Thasos, drumul se face cu feribotul.

Pentru o mașină cu consum de 6 l/100 km și un preț al combustibilului de 6,5 lei, drumul dus întors ajunge la 445 de lei, la care se adaugă taxele vamale și feribotul. În ceea ce privește feribotul pentru o mașină, românii scot din buzunar între 20 și 25 de euro, la care se adaugă 5 euro taxa pentru fiecare persoană prezentă la bord.

Cât costă cazarea, șezlongurile și masa în Thasos

Totodată, pentru cazare prețurile încep de la 1.718 lei pentru două persoane și ajung și la 21.376 lei pentr o cameră de lux, la malul mării cu mic dejun inclus, în perioada 21-27 august (6 nopți).

Șezlongurile se găsesc cu 4-5 euro de persoană, în care intră de obicei și o băutură.

În ceea ce privește masa, un gyros la farfurie costă în jur de 10 euro, unul la pită 3,5 euro. Pentru un platou de două persoane de fructe de mare, românii scot din buzunar în jur de 40 de euro. Salatele se găsesc între 5 și 7 euro, iar berea între 3,5 și 5 euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE