Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Casa Albă a fost împodobită pentru Crăciun. Care a fost tema aleasă pentru anul acesta

Redescoperă copilul din tine. Aceasta este tema aleasă pentru Crăciunul de la Casa Albă. Reședința președintelui Americii a fost împodobită pentru marea sărbătoare și este gata să primească oaspeți. Într-un context internațional dificil, marcat de războaie și tragedii, Prima Doamnă, Jill Biden, spune că oamenii au nevoie de speranță mai mult ca oricând.

Atelierul Moșului a fost amenajat într-una din încăperi

Magie, uimire și bucurie. Nu mai puțin de 98 de brazi de Crăciun au fost împodobiți la Casa Albă pentru a oferi vizitatorilor un decor de poveste care să le permită redescoperirea copilului interior.

Asta și-au propus angajații Casei Albe care au lucrat trei zile pentru amenajarea reședinței oficiale a președintelui. Potrivit tradiției, bradul vedetă a fost amplasat în Salonul Albastru și are o înălțime de 5,6 metri.

Jill Biden, Prima Doamnă a Americii: ”Când oaspeții intră prin aripa de est merg pe sub bolta de decorațiuni. Nu-i așa că este minunat? Când eu și Joe le-am văzut noaptea trecută, am fost pur și simplu fermecați să vedem bradul de Crăciun.”

Holurile, biblioteca și saloanele au fost toate împodobite cu luminițe, crengi de brad, brazi, globuri și tot felul de figurine. Nu lipsesc renii care îl ajută pe Moș Crăciun să distribuie darurile. Un atelier al Moșului a fost amenajat într-una din încăperi. O farfurie cu gustări a fost pregătită pentru Santa.

VEZI GALERIA
6 imagini

Sursa foto: AP

Willow, pisica de la Casa Albă, a fost răsfățată cu cadouri

De altfel, nu lipsesc bomboanele și turta dulce. Primul brad la intrarea în Casa Albă este decorat cu stele aurii, câte o stea cu numele fiecărui soldat american căzut la datorie.

Jill Biden, Prima Doamnă a Americii: ”Magie, uimire și bucurie. Știu că acestea pot fi greu de găsit uneori. Pe măsură ce zilele se scurtează și vremea se răcește, pe măsură ce inimile noastre sunt împovărate în fața unei lumi tumultoase. Dar tocmai în aceste vremuri căutăm speranță și vindecare.”

Angajații Casei Albe nu au uitat niciun membru al familiei Biden: figurine reprezentându-I pe pisica Willow și câinele Commander pe se află într-unul dintre saloane. Commander a fost trimis la ferma familiei după câteva incidente cu agenții de pază

În schimb, Willow, prima pisică de la Casa Albă din ultimele decenii, s-a bucurat din plin de Crăciun și anul trecut, când a fost răsfățată cu cadouri. În plus, se pare că felina prezidențială nu a distrus niciun brad.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE