Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carlo Ancelotti după victoria în Liga Campionilor: "Rezistăm și câștigăm, aceasta este istoria clubului"

„Pare un vis, dar este realitate”, a declarat sâmbătă seara antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, după ce echipa sa a triumfat în Liga Campionilor, învingând Borussia Dortmund cu 2-0 în finala de pe Wembley, relatează AFP.

„A fost un meci foarte greu, ca de obicei. Ei au jucat mai bine în prima repriză, dar noi am fost mai buni în a doua. Așa sunt finalele. Am reușit să câștigăm, am avut un sezon fantastic. Rezistăm și câștigăm, aceasta este istoria și tradiția clubului. Pare un vis, dar este realitate”, a spus tehnicianul italian.

Ancelotti a evidențiat că unitatea echipei a avut un rol esențial în acest succes.

„Calitatea individuală a fiecărui jucător este importantă, dar clubul nostru funcționează ca o familie. Avem un mediu excelent, lucrăm cu toții împreună fără probleme, iar atmosfera din vestiar este foarte bună. Mulțumesc clubului, mulțumesc băieților, au fost fantastici. Nu a fost greu pentru mine să conduc această echipă în acest sezon”, a adăugat Ancelotti.

Real Madrid a obținut al 15-lea trofeu al Ligii Campionilor, după ce a învins Borussia Dortmund cu scorul de 2-0 (0-0) sâmbătă seara, în finala desfășurată pe Stadionul Wembley din Londra.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a dominat a doua repriză, impunându-se prin golurile marcate de Dani Carvajal (în minutul 74) și Vinicius Junior (în minutul 83).

Aceasta a fost ultima ediție a Ligii Campionilor în formatul actual. Real Madrid deține recordul de trofee în această competiție (inclusiv Cupa Campionilor Europeni), cu un total de 15 titluri, câștigând ultimele nouă finale în care a jucat. Madrilenii nu au mai pierdut o finală în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa din 1981.

Antrenorul italian Carlo Ancelotti deține și el un record, cu cinci trofee în palmares, două câștigate cu AC Milan și trei cu Real Madrid. De asemenea, el a triumfat de două ori în această competiție ca jucător al lui Milan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE