Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carl Davis, compozitorul coloanei sonore pentru Mândrie și Prejudecată, a murit la 86 de ani

Compozitorul şi dirijorul britanic de origine americană Carl Davis, câştigător al premiului BAFTA, a murit la vârsta de 86 de ani în urma unei hemoragii cerebrale. Anunțul a fost făcut de familia sa. Acesta a murit la Spitalul John Radcliffe din Oxford, potrivit Agerpres.

Davis, ale cărui credite muzicale includ drama BBC "Pride and Prejudice" (Mândrie şi prejudecată) din 1995, a câştigat un BAFTA şi un premiu Ivor Novello pentru muzica sa pentru clasicul "The French Lieutenant's Wife" (Iubita locotenentului francez) din 1981.

Conform declaraţiei familiei, Carl Davis a scris partituri pentru unele dintre cele mai iubite şi memorabile drame de televiziune britanice, a fost dirijor şi compozitor de lucrări simfonice, precum şi un scriitor remarcabil pentru balet. A scris şi rescris partituri pentru peste 50 de filme mute, de la Charlie Chaplin la Buster Keaton.

În 2005 a primit distincţia de Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (Comandor al celui mai excelent Ordin al Imperiului Britanic) conferită de monarh.

S-a născut în 1936 la New York, unde şi-a început cariera artistică, înainte de a se muta la Londra în 1960. S-a căsătorit cu actriţa Jean Boht în 1970. Ei au două fiice, Hannah şi Jessie, şi trei nepoţi, Molly, Fred şi Alice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE