Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care sunt măsurile luate de autoritățile din România pentru a minimaliza efectele caniculei

Autoritățile din România au un plan de măsuri pentru perioadele în care temperaturile sunt mai ridicate, precum ar fi lunile de vară, având în vedere că canicula revine în România, potrivit meteorologului Alina Șerban. 

Printre măsurile care au scopul minimalizării efectelor caniculei se numără spălatul străzilor dimineața și seara sau amenajarea de corturi cu aer condiționat în mai multe puncte din localitate/județ.

În plus, autoritățile au liste cu persoanele vulnerabile, precum cele vârstnice, care ar putea avea nevoie de ajutor în această perioadă. Acestea sunt contactate de asistenții sociali, iar în caz că au nevoie, asistenții le pot aduce apă sau ce mai au nevoie.

În Iași, spre exemplu, există un cartier în care nu toți locuitorii au acces la apă potabilă, iar atunci când meteorologii anunță cod portocaliu sau roșu de caniculă, autoritățile merg în zonă și împart sticle cu apă.

În perioadă de caniculă, autoritățile din Franța prelungesc programul de deschidere al parcurilor, care ajung să se închidă, astfel, după miezul nopții sau, în unele zone, oamenii au acces gratuit la piscine. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE