Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cântăreața Lizzo este acuzată de hărțuire sexuală și de crearea unui mediu de lucru ostil, de către foștii săi dansatori

Trei dintre dansatorii lui Lizzo au acuzat-o pe cântăreață de hărțuire sexuală și de crearea unui mediu de lucru ostil, prin hărțuire sexuală, rasială și religioasă, în urma mai multor incidente în perioada 2021- 2023, potrivit unui proces intentat marți împotriva cântăreței.

Dansatorii au susținut, de asemenea, că Lizzo, care până la acest moment era cunoscută drept susținătoare a iubirii de sine și a aprecierii corpului uman, în orice formă a sa (body positivity), a criticat brusc kilogramele în plus ale unei dansatoare și ulterior a mustrat-o și concediat-o pe aceasta, pentru că a înregistrat o discuție cu cântăreața, potrivit The Guardian.

Lizzo ar fi forțat un alt dansator să atingă un artist nud într-un club din Amsterdam și a supus mai mulți dansatori la o audiție „chinuitoare” de 12 ore, după ce a făcut acuzații false că aceștia ar fi a băut în timpul programului de muncă, potrivit informațiilor menționate în proces.

În plus, se mai menționează că lidera echipei de dans a lui Lizzo, Shirlene Quigley, a încercat să-și impună propriile convingeri de natură religioasă asupra altor interpreți și i-a denigrat pe cei care au făcut sex înainte de căsătorie.

Lizzo, pe numele său real Melissa Viviane Jefferson, alături de alți membri ai echipei sale, sunt acuzați de hărțuire sexuală, crearea unui mediu de lucru ostil și reținerea fără temei a unor persoane.

Cântăreaţa americană Lizzo a câştigat în 2023 premiul Grammy la categoria "melodia anului", care recompensează performanţa globală a unei piese, cu single-ul său intitulat "About Damn Time".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE