Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canicula face victime în India. 170 de oameni au murit în ultimele zile în nordul țării

Aproape 170 de oameni au murit în nordul Indiei din cauza caniculei. Decesele au fost înregistrate în doar câteva zile. Localnicii înfruntă temperaturi de până la 43 de grade Celsius. Spitalele sunt foarte aglomerate, iar medicii fac față cu greu numărului mare de pacienți. 

Medicii care lucrează în spitalele din nordul Indiei spun că situația este la fel de gravă ca în pandemie. Saloanele sunt pline de pacienți care au făcut insolație sau cărora li s-au agravat bolile din cauza caniculei. În unele spitale, oamenii sunt tratați pe holuri. 

”În saloane nu sunt nici măcar ventilatoare. Am acoperit geamul cu o bucată de pânză pentru a-mi ajuta ruda care este internată aici”, spune un bolnav. 

”Aseară, am venit aici cu o rudă de-ale mele care a făcut insolație. Nu erau paturi disponibile, așa că ne-am întors acasă. Astăzi am revenit. Angajații spitalului m-au sfătuit să întind un cearșaf pe podea dacă vreau să primesc tratament. Aseară am văzut mulți pacienți care stăteau pe holuri”, a spus un altul. 

Aditya Singh, doctor: ”Toți angajații spitalului lucrează fără pauză pentru a trata pacienții. Nu ne putem odihni nici măcar un minut.”

Săptămâna trecută, vestul Indiei a fost lovit de ciclonul Biparjo, care a adus ploi puternice. În unele zone, vântul a bătut în rafale de până la 140 de kilometri pe oră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE