Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cancelarul german Olaf Scholz, ținta criticilor. Soția sa ar fi aruncat la gunoi documente secrete

Cancelarul german Olaf Scholz și soția acestuia, Britta Ernst, sunt în centrul unui scandal uriaș, după ce ar fi aruncat la gunoi o serie de documente guvernamentale secrete, inclusiv privind recentul summit G7. Vecinii lor ar fi găsit mai multe hârtii cu însemnul „confidențial” împrăștiate pe stradă, în fața casei lor.

Pe unele dintre documente ar fi fost scris că sunt informații doar pentru uz intern, potrivit cotidianului Der Spiegel. Totul ar fi pornit după ce o vulpe a răsturnat pubela în care erau aruncate documentele. Acestea ar fi fost luate de vânt și duse prin curțile vecinilor. Potrivit presei, soția cancelarului ar fi arucat hârtiile fără să le distrugă, pentru că multe o vizau personal. Documentele conțineau și note explicative date de Ministerul de Externe de la Berlin, inclusiv despre soțiile liderilor G7.

Printre acestea se afla și o notă de informativă despre soția premierului italian Mario Draghi, în care era descrisă ca fiind o absolventă de literatură engleză care „evită publicul”. Mai mult, documentele mai conțineau și detalii despre prima doamnă a SUA Jill Biden şi soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, care includeau informații despre ocupațiile lor.

Olaf Scholz și Britta Ernst sunt căsătoriți din anul 1998 și locuiesc în Postdam, în apropiere de capitala Germaniei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE