Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cancelarul german Olaf Scholz a inaugurat primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei

Cancelarul german Olaf Scholz a inaugurat sâmbătă în oraşul nordic Wilhelmshaven primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei, informează dpa.

Construirea acestuia, care s-a desfăşurat într-un timp record de mai puţin de zece luni, arată că "Germania este capabilă de noi începuturi şi noi viteze", a declarat cu această ocazie liderul SPD (Partidul Social Democrat), care era flancat de ministrul economiei, Robert Habeck (Verzi), al finanţelor Christian Lindner (Partidul Liberal Democrat) şi de premierul din Saxonia inferioară Stephan Weil (SPD).

Terminalul flotant situat în largul coastei Mării Nordului din acest land este menit să contribuie la reducerea problemelor de aprovizionare cu gaz ale Germaniei determinate de lipsa livrărilor din Rusia. Alte patru urmează să fie construite până la finele anului viitor, la Brunsbüttel (Schleswig-Holstein), Stade (Saxonia inferioară), Lubmin (Mecklenburg - Pomerania de vest) şi încă unul la Wilhelmshaven, acestea putând asigura împreună importul a o treime din gazul natural necesar pentru aprovizionarea Germaniei, potrivit Ministerului Economiei, informează Agerpres.

Cancelarul Scholz a dat undă verde construirii terminalelor de la Wilhelmshaven şi Brunsbüttel pe 27 februarie, la trei zile după începutul invaziei ruse în Ucraina.

Ceremonia de inaugurare a avut loc pe nava Helgoland, care transportă de obicei turişti, şi la ea au luat parte circa 400 de invitaţi

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE