Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cancelarul Austriei: Un eventual embargo asupra gazelor ruseşti nu va fi luat în considerare în următorul pachet de sancţiuni al Uniunii Europene

Uniunea Europeană nu va lua în discuţie un eventual embargo asupra gazelor ruseşti în următorul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca represalii pentru războiul declanşat împotriva Ucrainei. Declarația a fost făcută marţi de cancelarul austriac, Karl Nehammer, citat de Reuters şi EFE.

„Un embargo asupra gazelor nu va constitui o temă şi (cancelarul german) Olaf Scholz a dat de înţeles în mod clar aceasta”, le-a spus el reporterilor în a doua zi de dezbateri în cadrul summitului Celor 27 de lideri ai UE, relevă Agerpres.

„Petrolul rusesc este mult mai uşor de compensat... gazul este complet diferit, motiv pentru care embargoul asupra gazelor (ruseşti) nu va constitui o problemă în următorul pachet de sancţiuni”, a adăugat el, după ce liderii statelor membre ale UE au convenit să reducă majoritatea importurilor de petrol ruseşti de către blocul comunitar.

În acelaşi sens, relevă EFE, s-a exprimat marţi şi premierul Estoniei, Kaja Kallas, la sosirea sa la summit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE