Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campionatul Mondial din Qatar 2022: Chiriașii, dați afară pentru fotbal. Care este prețul celor mai ieftine camere

Cazarea este una dintre marile probleme cu care se confruntă suporterii care merg în Qatar pentru Campionatul Mondial de Fotbal. Sunt tot mai puține camere libere, așa că unii se gândesc să doarmă pe vase de croazieră sau chiar să facă naveta din destinații mai ieftine în zilele cu meciuri. Cele mai ieftine camere costă 500 de euro pe noapte.

Autoritățile din Qatar spun că va fi un număr imens de locuri de cazare – 3,6 milioane de camere. Chiar și așa, mulți suporteri nu vor găsi locuri libere și se gândesc deja dacă pot face tabără în deșert. O altă problemă o reprezintă prețurile din ce în ce mai mari pentru o noapte de cazare.

„Nu putem controla sectorul privat. Nu putem controla prețurile pentru că nu avem nici un instrument pentru a face asta, pentru că se bazează pe cererea a ce este disponibil în acel moment. Cred că poate vor schimba prețurile dacă există cerere scăzută. Depinde, din nou, de proprietar,” a spus Omar al-Jaber, director executiv, Comitetul pentru Infrastructură.

Chiriașii, alungați pentru a face loc jucătorilor

Cu mai puțin de o lună înainte de primul meci, problema locului de dormit nu îi îngrijorează numai pe suporteri. Frenezia imobiliară din Qatar a majorat chiriile cu patruzeci de procente, ajungând la valori fabuloase. Cei care închiriaseră locuințe pe termen lung se văd acum obligați să împacheteze și să se mute, dacă au unde. Qatarul are de nouă ori mai mulți expați decât locuitori proprii.

„Nu cerem proprietarilor să rezilieze contractele cu persoanele care locuiesc deja într-un apartament sau în clădirea respectivă. Și ca să fiu sincer, nu controlăm ce se întâmplă pe piață. Una dintre cele mai importante cerințe pe care am impus-o oricui, mă refer la proprietar, dacă vrea să intre în sistemul nostru de cazare, este ca respectiva clădire să fie goală,” a declarat Omar al-Jaber, director executiv, Comitetul pentru Infrastructură.

Oficialul qatarez a negat că organizatorii locali le-au cerut proprietarilor să rezilieze contractele de închiriere ale localnicilor. Totuși, mulți chiriași pe termen lung din hoteluri și apartamente susțin că sunt alungați pentru a face loc jucătorilor, echipelor tehnice și suporterilor. Campionatul Mondial de fotbal din Qatar va avea loc în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE