Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Camerele de supraveghere din Sectorul 5 nu funcționează

Nicio cameră de supraveghere, administrată de primăria Sectorului 5, nu funcționează. Vorbim despre 250 despre dispozitive amplasate în intersecții, locuri de joacă, lângă școli și parcări.

Problemă de soft

Este o problemă de soft, descoperită în urmă cu trei zile, iar remedierea situației va mai dura, spune conducerea primăriei de sector. Între timp, anchetele polițiștilor sunt îngreunate de lipsa probelor audio-video.

Dacă ceva rău se întamplă în zona sectorului, nu vor fi probe care să dovedească acest lucru. Camerele de bord folosite de mii de șoferi în Capitală nu sunt omologate. Politiștii nu pot nici măcar să dea amenzi în baza lor.

Nu este prima dată

Sunt 250 de camere de supraveghere amplasate în Sectorul 5 al Capitalei. O problemă de soft a făcut ca dispozitivele să nu mai transmită nimic în dispecerat din data de 30 august.

Mircea Nicolaidis, viceprimar Sector 5: „Este o problemă tehnică de mentenanță, am vorbit cu cei care asigură mentenanța lor și în câteva zile, maxim două-trei zile, această problemă se va remedia și camerele vor funcționa. Nu este prima oară (n.red. când se întâmplă asta), de ce să vă mint, s-a mai întâmplat.”

Camerele de supraveghere nefuncționale, probe într-un caz

O anchetă deschisă la Secția de Poliție 24 în urma unui scandal în trafic este îngreunată în lipsa unor imagini de pe camerele de supraveghere.

„Am avut o altercație în trafic cu un alt șofer într-o intersecție. A fost chemată poliția, ca probe s-au luat în calcul și camerele de supraveghere, care din păcate nu funcționau”, spune un șofer.

În medie, în fiecare zi, în Capitală, se înregistrează 40 de plângeri pentru furturi, distrugeri sau violențe:

Pe lângă camerele de supraveghere gestionate de fiecare primărie în parte, la nivelul Bucureștiului funcționează alte 300 de camere montate în intersecțiile și zonele cu risc ridicat de accidente. Acestea sunt integrate în sistemul de management inteligent al traficului din Primăria Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE