Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Cafeneaua Starbucks din București Mall, închisă temporar de ANPC. Se foloseau portocale tratate cu pesticidul interzis Imazalil

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Cafeneaua Starbucks din Bucureşti Mall Vitan a fost închisă temporar, după ce comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au fost găsit mai multe nereguli.

Printre acestea se numără: vitrine neigienizate, grătare cu urmă de rugină şi plăci de gresie fisurată sau spartă.

”În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a desfășurat o acțiune de verificare la magazinul Starbucks, aparținând operatorului economic Amrest Coffee SRL, situat în București Mall, din sectorul 3 al Capitalei.

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren.”, se arată în comunicatul transmis de ANPC.

1 / 11
  • starbucks

Ce măsuri au fost luate:

După verificările realizate, comisarii CPCMB au constatat o serie de abateri și au aplicat următoarele sancțiuni:

-amendă contravențională, în valoare de 5.000 lei

-oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme

-oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

” Cafea cu gust ciudat! Gust dat de indolență și nepăsare! Așteptări mari, rezultate mici!” – Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Neregulile descoperite de ANPC:

- folosirea unor vitrine de vânzare asistată și agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăți în strat masiv, lichide scurse, gheață și resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină;

- utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menționat pe etichetă: "produs tratat cu imazalil", fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanței;

- existența pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă;

Distribuie

Taguri