Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controale ANPC la furnizorii de energie electrică. Sfaturi pentru consumatorii care reclamă facturi la curent prea mari

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au demarat controale, în întreaga țară, la furnizorii de energie electrică, pentru a verifica modul în care sunt calculate facturile emise către consumatori.

Reprezentanții ANPC au precizat că verificările au loc, în condițiile în care a crescut numărul de reclamații făcute de consumatori în legătură cu modul de calculare a facturilor la energie electrică.

"În contextul creşterii numărului de reclamaţii înregistrate de la consumatori în ceea ce priveşte modul de calculare a facturilor la energie electrică, din ultima perioadă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat deja o serie de acţiuni de control, la nivelul întregii ţări, în acest domeniu, ca urmare a unei tematici naţionale, în acest sens.

Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică şi verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce priveşte calcularea facturilor emise de aceştia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă. Menţionăm că, pentru a putea stabili dacă reclamaţiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenţie toate documentele necesare, în fiecare caz în parte", se arată într-un comunicat de presă al ANPC, preluat de Agerpres.

Cum poți face plângere la ANPC dacă factura la electricitate nu ar fi corectă

Inspectorii ANPC le recomandă persoanelor nemulțumite de modul în care a fost realizată factura de consum de electricitate să ia legătura, mai întâi, cu furnizorul serviciului. În cazul în care informațiile nu sunt satisfăcătoare, oamenii pot completa formularul de sesizare de pe site-ul www.anpc.ro.

De asemenea, consumatorii care au aviz de deconectare şi se consideră nedreptăţiţi pot completa formularul de sesizare de pe pagina de Internet a ANPC, cu caracter urgent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE