Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aristocrată britanică, bănuită că și-a omorât prin neglijență bebelușul. Fugise cu iubitul ei, un american închis pentru viol

Rămășite din trupul unui bebeluș au fost descoperite în urma unei operațiuni de căutare în care au fost implicați 200 de anchetatori în Marea Britanie. Potrivit polițiștilor, cadavrul a fost descoperit în apropierea zonei în care a fost arestată Constance Marten, o aristocrată apropiată Familiei Regale, și iubitul ei, un bărbat care a executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru viol. Tânăra este bănuită c-a adus pe lume un copil care a apoi a murit pentru că nu a beneficiat de îngrijiri medicale, motiv pentru care este acuzată de omor prin imprudență.

Cadavrul bebelușului a fost descoperit de anchetatori într-o zonă împădurită din apropierea localității Brighton, nu departe de locul în care Constance Marten și partenerul ei, Mark Gordon, au fost arestați luni, conform Sky News.

"Înțeleg că încheierea acestei operațiuni de căutare va fi sfâșietoare pentru comunitatea locală și pentru public", a declarat inspectorul Lewis Basford.

Zona în care a fost găsit trupul copilașului a fost împânzită de mai multe echipe de polițiști și procurori care au demarat cercetările. De asemenea, anchetatorii britanici au efectuat percheziții în locuințele din apropiere.

Constance Marten, care provine dintr-o familie de aristocrați, și iubitul ei, care a fost condamnat pentru viol, au fost reținuți, luni, în Brighton, fiind suspectați că și-ar fi neglijat copilul. Cuplul a fost văzut la un magazin de către localnici.

Ulterior, tânăra și partenerul ei au fost arestați, fiind acuzați de omor prin neglijență gravă, în condițiile în care au refuzat să le spună polițiștilor unde se afla bebelușul.

Peste 200 de polițiști au fost implicați în operațiunea de căutare, în care au fost folosiți câini de urmă, drone și chiar un elicopter deoarece suprafața verificată depășește 230 de kilometri pătrați.

Constance Marten, dată dispărută alături de iubitul ei la începutul anului

Pe 5 ianuarie, Constance Marten (35 de ani) și Mark Gordon (48 de ani) au fost dați dispăruți, după ce mașina lor a luat foc pe o șosea, în apropierea localității Bolton. Anchetatorii britanici cred că tânăra născuse cu câteva zile înaintea incidentului, iar bebelușul nu primise niciun fel de îngrijiri medicale.

În următoarele zile, cuplul a fost văzut în mai multe orașe din Marea Britanie, precum Liverpool, Essex și în estul Londrei. Înainte de a fi arestați, cei doi au fost observați pe 8 ianuarie în Newhaven, o localitate din apropiere de Brighton.

Potrivit autorităților, Constance Marten și iubitul ei ar fi dormit într-un cort, ar fi evitat să folosească bancnote și s-ar deplasat numai noaptea pentru a nu fi depistați.

Cine este Constance Marten

Constance Marten (foto) provine dintr-o familie de aristocrați din Marea Britanie. Tatăl ei, Napier Marten, are legături cu Familia Regală a Marii Britanii, în condițiile în care mama acestuia este fina Reginei-Mamă.

Bunica lui Marten a primit distincția ordinul Imperiului Britanie (OBE) în 1980 și titulatura de șerif de rang înalt al orașului Dorset. Soțul ei a fost locotenent-comandor în Marina Regală a Marii Britanii. Tatăl lui Constance Marten a moștenit averea familiei, estimată la 115 milioane de lire sterline.

Potrivit Cosmopolitan.com, Constance Marten a studiat la St Mary’s Shaftesbury, o instituție de învățământ de prestigiu unde taxele de școlarizare costă peste 30.000 de lire sterline pe an. Constance Marten a studiat limba arabă și cultura Orientului Mijlociu la Universitatea din Leeds în 2008. După absolvire, Marten a devenit cercetător, în 2012, la sediului postului Al-Jazeera din Londra, înainte de a deveni fotograf independent.

În 2014, Marten a început să studieze actoria, în Essex. Doi ani mai târziu, a renunțat la cursuri, moment în care colegii săi spun că au observat o schimbare în comportamentul ei după ce începuse o relație cu un bărbat necunoscut. De asemenea, tânăra s-a distanțat de familia ei.

Cine este Mark Gordon, iubitul lui Constance Marten

Mark Gordon (48 de ani) s-a născut în Birmingham, însă s-a mutat în statul american Florida alături de familia sa, în copilărie. În 1990, la vârsta de 15 ani, el a fost învinuit de răpire și agresiune sexuală. Potrivit informațiilor unui tribunal din SUA, Gordon a dat buzna în locuința unei vecine pe care a bătut-o și violat-o.

După ce a fost arestat de poliție, Gordon "a recunoscut comiterea infracțiunii și a dat o declarație sub jurământ, în care a descris succesiunea evenimentelor așa cum au avut loc". El a executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare în SUA, înainte de a fi deportat în Marea Britanie în 2010.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE