Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cancelarul Germaniei, mesaj pentru China: „Nu furnizați arme agresorului rus!”

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat China să nu trimită arme Rusiei, care a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, potrivit euronews.com.

”Mesajul meu către Beijing este clar: folosiți-vă influența la Moscova pentru a cere retragerea trupelor ruse! Și nu furnizați arme agresorului rus!”, a avertizat Scholz, în Bundestag, în fața camerei inferioare a parlamentului german.

”Este clar că vom ajuta Ucraina să obțină pacea. De aceea, discutăm cu Kievul și cu alți parteneri despre viitoarele angajamente de securitate pentru Ucraina”, a explicat cancelarul german, care se va întâlni vineri la Casa Albă cu președintele american Joe Biden.

„Dar promisiunile de securitate presupun în mod imperativ ca Ucraina să se apere cu succes în acest război", a argumentat cancelarul, promițând că Germania își va continua ajutorul acordat Ucrainei. ”Întrebarea rămâne: este (Vladimir) Putin pregătit să negocieze o revenire la principii și o pace dreaptă? Pentru moment, nu există nimic care să sugereze acest lucru”, a spus Olaf Scholz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE