Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bloc bombardat de ruși în Zaporojie. Cel puțin trei oameni au murit

Cel puțin trei oameni au murit după ce un bloc din orașul ucrainean Zaporojie a fost bombardat de armata rusă.

Clădirea cu cinci etaje a fost distrusă, iar autoritățile se așteaptă ca numărul victimelor să crească. Salvatorii au scos 11 supraviețuitori de sub dărâmături, printre care și o femeie însărcinată.

Ucraina a acuzat de mai multe ori Rusia că bombardează intenționat zone rezidențiale, lucru negat de Kremlin. În ianuarie, 44 de oameni au murit după ce un bloc din Dnipro a fost lovit de rachete rusești.

Pe de altă parte, Statele Uniunii Europene sunt îndemnate să aloce în luna martie un miliard de euro pentru a-şi onora angajamentul de a furniza urgent muniţii armatei ucrainene, afirmă surse diplomatice europene citate de AFP.

Liderii europeni i-au promis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski accelerarea furnizării de arme şi muniţii pentru a ajuta armata ucraineană să respingă noua ofensivă a trupelor ruse.

Potrivit unui document consultat de AFP, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, le-a cerut statelor UE să contribuie cu încă un miliard de euro la Facilitatea europeană pentru pace (FEP), un fond utilizat pentru achiziţia de arme destinate Ucrainei, această sumă urmând să fie alocată achiziţiei de obuze de calibrul 155 mm folosite de artileria ucraineană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE