Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Bulgaria întărește securitatea la frontiera cu Turcia și instalează senzori și echipamente imagistice

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Senzori şi echipamente imagistice termice vor fi instalate pe întreaga lungime a gardului de la frontiera Bulgariei cu Turcia, le-a declarat vineri secretarul general al Ministerului de Interne Petăr Todorov jurnaliştilor, în timpul unei inspecţii la acest obiectiv.

Sunt în curs modernizarea şi repararea gardului, cu achiziţii publice şi livrări în desfăşurare. Acestea se vor adăuga echipamentelor şi senzorilor pentru imagini deja instalate, pentru a completa acoperirea integrală a celor 110 de kilometri rămaşi.

Altfel, gardul este uşor de trecut şi migranţii îl depăşesc în minute, a afirmat Todorov.

Ce presupune o protecție eficientă a frontierei

Protecţia eficientă necesită un ansamblu de măsuri, combinând prezenţa la faţa locului (a gărzilor de frontieră) şi o selecţie a echipamentului, a explicat el.

Au fost lansate proiecte pentru a acoperi secţiunile de graniţă anterior lipsite de echipament tehnic. Aceste sunt secţiunile unde terenul este cel mai dificil şi procedurile sunt într-un stadiu foarte avansat, a spus Todorov.

Lucrând sub o imensă presiune a migranţilor, Directoratul Poliţiei de Frontieră care operează de-a lungul graniţei bulgaro-turce a zădărnicit 164.000 de tentative de intrare în mod ilegal din Turcia în Bulgaria în anul 2022, a spus vineri şefa Directoratului General pentru Poliţia de Frontieră, Rosiţa Dimitrova, în timpul inspectării frontierei cu Turcia.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. 

Distribuie

Taguri