Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cancelarul Austriei merge pe 23 ianuarie în Bulgaria pentru a vedea cum sunt securizate frontierele externe ale UE

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, va efectua o vizită în Bulgaria, pe 23 ianuarie, la invitația președintelui Rumen Radev, pentru a se familiariza cu măsurile implementate de Sofia pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Invitația apare în contextul întâlnirii dintre cei doi oficiali cu prilejul concertului de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. Președintele Rumen Radev este singurul șef de stat chemat la ediția din acest an a concertului, potrivit publicației bulgare bnr.bg.

Potrivit cancelarului austriac, Europa nu-și poate permite ca zeci de mii de migranți care eludează controlul autorităților să traverseze teritoriul statelor membre ale UE. La rândul său, președintele bulgar a declarat că securitatea de-a lungul frontierelor externe ale Europei impune un sprijin tehnic și financiar specific din partea UE. Radev a precizat că Bulgaria a făcut investiții semnificative în îmbunătățirea securității la frontierele sale, mai arată sursa citată

Securitatea frontierelor externe ale UE este un angajament comun al statelor membre și este esențială pentru combaterea migrației ilegale, au subliniat președintele bulgar Rumen Radev și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, în cadrul reuniunii de la Viena.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE