Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bucureștenii care nu au apă caldă apelează la serviciile de la saloanele de înfrumusețare

Lipsa apei calde în jumătate de Capitală i-a făcut pe români să recurgă la diverse soluții. Alternativele sunt destul de costisitoare, dar locuitorii rămași fără apă caldă, nu au încotro. Saloanele de înfrumusețare și hotelurile le oferă dușuri calde bucureștenilor. Și au de câștigat.

La astfel de soluții recurg jumătate dintre bucureșteni. Nord-estul capitaliei este lipsit de apă caldă de mai bine de trei zile. Dușul rece este suportabil, spun majoritatea celor afectați, dar în cazul femeilor, spălatul părului fără apă calda este un adevărat act de curaj.

Saloanele de înfrumusețare au fost asaltate în ultima perioadă cu programări subite. Cererile pentru serviciul de spălat-aranjat au crescut cu 30%.

„Suntem mult mai aglomerați, pentru că foarte multe cliente își aduc aminte că trebuie să se tundă, mai ales că apa caldă e oprită și vor și un spălat, cu tot cu tunsul. Efectiv a început să devină o rutină întrebarea <<Dorești și cu spălat?>>, pentru că știm problema”, spune Marius Ciurescu – hairstylist.

Bucureștenii fac duș la hotel

Mai mult, există și hoteluri care s-au adaptat la bine-cunoscuta problemă a bucureștenilor și au venit cu soluții.

„Un serviciu mereu nou și de actualitate: oferta de duș pentru bucureștenii care nu au apă caldă. Avem cereri din când în când, au fost cereri foarte multe, după aceea, pe măsura ce s-a așezat situația cu apa în București, s-au mai rărit, dar acum se pare că iar nu-i apă caldă în București. Prețul pentru un duș este de 200 lei”, a spus Andreea – managerul unui hotel.

Directorul Termoenergetica, a declarat pentru Euronews România că apa caldă va reveni treptat, în următoarele zile în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei. Sistarea e cauzată de revizia anuală la CET SUD, care alimentează partea de nord est a Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE