Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamentele intense continuă în regiunea Donețk, potrivit Statului Major al Ucrainei

Trupele ucrainene au respins joi mai mult de douăzeci de atacuri rusești în zonele Liman, Bahmut, Avdiivka și Marinka, în regiunea Donețk, a anunțat Statul Major General al forțelor armate ucrainene.

"Inamicul a încercat să ia sub control total orașul Bahmut și continuă să îl asalteze. În ultimele 24 de ore, inamicul a desfășurat, de asemenea, activități de asalt nereușite în zonele populate din Bohdanivka și Ivanivske", a declarat Andrii Kovaliov, purtătorul de cuvânt al Statului Major General.

Patru lovituri cu rachete

Aceasta survine în timp ce medicii au salvat un civil grav rănit după un bombardament în Bahmut. Acesta primise numeroase răni provocate de schije, dar, potrivit medicilor, a fost stabilizat într-un spital militar de campanie, înainte de a fi tratat într-un spital civil timp de câteva ore înainte de a fi evacuat la un spital mai mare din Dnipro.

"Peste 15 așezări au avut de suferit din cauza bombardamentelor inamice. În direcțiile Avdiika și Mariinka, inamicul a desfășurat activități de atac în zona Novokalynove, Avdiivka și Mariinka din regiunea Donețk, fără succes. Numai în apropiere de Mariinka inamicul a comis peste 20 de atacuri, fără succes", a declarat Kovaliov.

Între timp, oficiali numiți de Rusia în Republica Populară Donețk au afirmat joi că cel puțin patru persoane au fost ucise în Donețk, ca urmare a loviturii armatei ucrainene asupra unui atelier de reparații auto, a relatat agenția de stat rusă RIA Novosti.

Potrivit lui Ivan Sorokin, un angajat al atelierului de reparații, au fost în total patru lovituri cu rachete pe teritoriul lor.  Afirmația a fost susținută de Denis Pușlin, șeful numit de ruși la Donețk și de comisia de anchetă rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE