Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardament asupra Kievului, efectuat de armata rusă. Cel puțin 50 de oameni au fost răniți în urma atacului

Atac masiv al militarilor ruși asupra Kievului. Cel puțin 50 de oameni au fost răniți și mai multe clădiri au fost puternic avariate în al doilea bombardament al Rusiei de săptămâna aceasta. Sistemele de apărare antiaeriană ucrainene au doborât toate rachetele lansate de armata rusă, anunță autoritățile de la Kiev.

Bombardamentul a avut loc în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în Statele Unite ale Americii pentru a negocia noi ajutoare militare.

Rușii au lansat 10 rachete balistice, iar toate au fost interceptate de ucraineni. Fragmente din acestea au căzut însă în zone rezidențiale. Clădirea unui spital pentru copii a fost avariată. Pompierii au intervenit pentru a stinge mai multe incendii ce au izbucnit în urma bombardamentului.

”Am auzit o explozie. La ora trei dimineața, noi dormeam, ce se putea auzi? Am auzit o explozie, apoi o sirenă. Am fugit în camera copiilor, a zburat geamul, copilul era rănit, tăiat peste tot de sticlă. Am ieșit și am mers la medic”, a spus o localnică din Kiev.

”Să mă audă acel (Vladimir n.r.) Putin, acel (Dmitri n.r.) Medvedev, acel guvern din Rusia. Ce fac ei? Ce e în neregulă cu creierul lor? Ce e în capul lor? Pentru ca astăzi, în secolul al XXI-lea să provoace atâta suferință și să arunce rachete asupra ucrainenilor. Aceasta (Rusia n.r.) a fost o țară frățească, este o țară vecină. Am trăit în pace timp de atâția ani, iar astăzi ei distrug țara, au început un război”, a afirmat un bărbat.

La începutul săptămânii, armata rusă a atacat capitala ucraineană cu opt rachete balistice. Toate au fost doborâte de apărarea antiaeriană, dar și atunci au fost înregistrate victime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE