Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombă neexplodată descoperită în Belgorod, la o zi după ce rușii s-au bombardat singuri

Aproape trei mii de oameni au fost evacuați din orașul rus Belgorod după ce a fost descoperită o bombă de aviație.

Asta după ce, joi noapte, un avion de luptă al armatei Moscovei a bombardat din greșeală localitatea, aflată la 40 de kilometri de granița cu Ucraina.

Guvernatorul regiunii Belgorod a decretat stare de urgență și a dispus evacuarea oamenilor pe o rază de 200 de metri în jurul locului unde a fost descoperită bomba.

Autoritățile au pus la dispoziție 90 de autocare pentru evacuarea locuitorilor, iar mai multe unități de poliție au fost trimise pentru a izola zona.

Proiectilul a fost găsit în cartierul unde, în noaptea de 20 aprilie, a explodat o bombă lansată de un avion de luptă Sukhoi 34.

Deflagrația a produs un crater de 20 de metri adâncime. Accidentul s-a produs aproape de centrul orașului, într-o zonă rezidențială.

Doi rezidenți au primit asistență medicală

Ministrul regional al Sănătăţii, Andrei Ikonnikov, a declarat pe canalul său Telegram că doi rezidenţi au primit asistenţă medicală în timpul evacuării.

"Echipajele de ambulanţă au evacuat 11 persoane, şapte dintre ele au fost duse la Belgorod Arena, două au fost trimise la rude şi două persoane au fost duse la Spitalul Regional Central din Belgorod, în satul Streleţkoe.

O persoană examinată a refuzat să fie internată în spital, rudele au dus-o acasă, iar cealaltă a fost internată la secţia de neurologie", a declarat Ikonnikov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE