Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste zece soldați ruși, împușcați la un poligon din Belgorod. Kremlinul califică incidentul drept un act terorist

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și alte 15 au fost rănite, sâmbătă, la un poligon rusesc din regiunea Belgorod, când doi atacatori au deschis focul asupra unui grup de voluntari care doreau să lupte în Ucraina, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a precizat că împușcăturile au avut loc în regiunea Belgorod din sud-vestul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina.

Acesta a spus că doi bărbați dintr-o fostă republică sovietică au tras asupra soldaților voluntari în timpul antrenamentelor și ulterior au fost ei înșiși uciși. Rusia califica incidentul drept un act terorist.

Împușcăturile au loc în contextul unei mobilizări accelerate, ordonată de președintele Vladimir Putin, pentru a consolida forțele rusești în Ucraina - o măsură care a declanșat proteste și a determinat sute de mii de persoane să părăsească Rusia.

Mobilizarea a fost problematică încă de la început, autoritățile transmițând semnale contradictorii cu privire la cine ar trebui să fie chemat la datorie, într-o țară în care aproape toți bărbații sub 65 de ani sunt înscriși ca rezerviști.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE