Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boeing ar putea produce bombe pentru Ucraina. Acestea ar fi montate pe rachete cu rază scurtă de acțiune

Compania Boeing ar putea să livreze Ucrainei bombe de precizie de mici dimensiuni și care nu costă mult.

Acestea, montate pe rachetele deja existente, ar putea lovi ținte aflate în spatele liniilor de front ale Rusiei. O propunere în acest sesns este în analiză la Pentagon.

Stocurile militare ale SUA și ale aliaților sunt în scădere, iar Ucraina se confruntă cu o nevoie tot mai mare de arme mai sofisticate pe măsură ce războiul se prelungește.

Sistemul propus de Boeing este unul dintre cele șase planuri pentru a pune în producție noi muniții pentru Ucraina și aliații americani din Europa de Est. Dacă militarii sunt de acord, sistemul ar putea fi livrat încă din primăvara anului 2023.

Doug Bush, principalul cumpărător de arme al Armatei SUA, a declarat săptămâna trecută reporterilor că armata urmărește, de asemenea, să accelereze producția de obuze de artilerie de 155 de milimetri - fabricate în prezent doar la unități guvernamentale - permițând contractorilor din apărare să le construiască.

Invazia Ucrainei a dus la creșterea cererii de arme și muniții fabricate în SUA, în timp ce aliații americani din Europa de Est „dau multe comenzi” pentru o serie de arme în timp ce aprovizionează Ucrainei, a adăugat Bush.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE