Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia va interzice străinilor să mai folosească mamele surogat rusoaice

Rusia va adopta în curând o lege care va interzice străinilor să folosească mame surogat rusoaice, a declarat duminică, de Ziua Mamei, președintele Camerei inferioare a Parlamentului, Viaceslav Volodin.

Mamele surogat sunt remunerate legal în Rusia, dar practica a fost criticată de grupurile religioase ca fiind o formă de naștere comercială.

"Trebuie luate toate măsurile pentru a proteja copiii ruși prin interzicerea străinilor de a folosi serviciul dedicat mamelor surogat", a declarat Volodin într-un mesaj pe Telegram. "Vom lua această decizie la începutul lunii decembrie", a completat oficialul.

Câți copii au ajuns în străinătate

El a transmis că aproximativ 45.000 de copii născuți de mame surogat au fost duși în străinătate în ultimii ani. "Traficul de copii este inacceptabil", a întărit acesta.

Parlamentarii ruși au adoptat proiectul de lege aproape în unanimitate în prima lectură în luna mai. Dacă va fi adoptat în cea de-a treia lectură, cea finală, acesta va fi revizuit de camera superioară a parlamentului de la Moscova și va fi promulgat de președintele Vladimir Putin.

Guvernul ucrainean arată că Rusia a deportat cu forța peste 12.000 de copii ucraineni de la invazie, în timp ce 440 de copii au murit în război și sute sunt dați dispăruți.

Rusia neagă deportările forțate, spunând că mutarea persoanelor în Rusia din Ucraina a avut ca scop protejarea civililor de soldații ucraineni.

Putin s-a întâlnit vineri cu un grup de mame ale soldaților ruși trimiși să lupte în Ucraina și le-a transmis că fiii lor nu au murit în zadar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE