Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bob Lee, unul dintre primii dezvoltatori ai sistemului Android, înjunghiat mortal în San Francisco, în apropierea sediului Google

Bob Lee, un expert IT care a dezvoltat primele versiuni ale sistemului de operare Android, a murit, după ce a fost înjunghiat mortal în San Francisco. Crima a fost comisă în centrul orașului, în apropierea sediului companiei Google, motiv pentru a stârnit îngrijorare privind siguranța oamenilor care trăiesc și lucrează în orașului în care își au sediul numeroase companii din industria tehnologiei.

În vârstă de 43 de ani, Bob Lee era fondatorul aplicației Cash App, prin intermediul căreia pot fi realizate plăți cu ajutorul telefonului mobil, precum și director executiv de produs al platformei de criptomonede MobileCoin.

Polițiștii din San Francisco nu au dat detalii despre circumstanțele în care s-a produs atacului, ci doar au precizat că ofițerii au fost alertați în cazul înjunghierii unui bărbat, marți, în jurul orei locale 2:35. Victima a fost găsită inconștientă și transportată de urgență la spital, unde s-a stins din cauza rănilor grave.

Potrivit The Associated Press, polițiștii nu au dezvăluit identitatea victime, însă compania MobileCoin a confirmat faptul că Bob Lee a murit.

"Dragul nostru prieten și coleg, Bob Lee a decedat ieri la vârsta de 43 de ani, fiind înconjurat de familia o familie iubitoare și de prieteni și colaboratori apropiați", a declarat Josh Goldbard, CEO-ul MobileCoin.

Bob Lee a sunat la 911 pentru a cere după ce a fost înjunghiat

Bob Lee a fost înjunghiat mortal în Rincon Hill, unul dintre cele mai populate cartiere din San Francisco. Incidentul șocant s-a produs în apropierea sediului companiei Google și a centrului Oracle Park.

Publicația San Francisco Standard, a intrat în posesia unor imagini surprinse de camerele de supraveghere după comiterea atacului. Deși înjunghiat de două ori în zona pieptului, bărbatul a reușit să sune la numărul de urgență. A cerut ajutor, spunând că trebuie să ajungă urgent la spital.

Potrivit sursei citate, Bob Lee a sunat la 911 la ora 2:34, iar polițiștii au intervenit la fața locului în șase minute. Anchetatorii l-au găsit inconștient pe bărbat. El a fost transportat la spital, unde a murit din cauza rănilor grave.

Moartea lui Bob Lee a stârnit controverse despre siguranța oamenilor care locuiesc și lucrează în San Francisco. Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a scris că ”infracțiunile comise cu violență în San Francisco sunt îngrozitoare și chiar dacă autorii sunt prinși, aceștia sunt deseori eliberați imediat".

Primarul din San Francisco, London Breed, a calificat crima drept "o tragedie oribilă" și a spus că municipalitatea consideră prioritară siguranța publică.

"Sunt încrezătoare că, atunci când poliția face arestări în astfel de cazuri ca, procurorul nostru districtual va face tot ce este necesar pentru a trage la răspundere orice individ pentru faptele sale", a spus ea.

Cine era Bob Lee

Bob Lee s-a alăturat companiei MobileCoin, fiind printre primii investitori și consultanți. Ulterior, a devenit director executiv de produs și a contribuit la lansarea aplicației Moby. El a lucrat și la compania Square în anul 2013, când a lansat aplicația pentru transferuri de bani - Cash App.

De asemenea, Lee a lucrat la compania Google, unde a constribuit la dezvoltarea sistemului de operare pentru telefoane mobile Android înainte de a fi lansat în 2008.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE