Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Billie Eilish, fashion-icon la 21 de ani. Artista s-a afișat la cele mai importante evenimente din showbiz în treninguri

Publicat de: Diana Drăgotescu

Billie Eilish este artista care a câștigat 7 premii Grammy,  a devenit idolul noii generații dar cel mai important: un fashion icon la doar 21 de ani.

Aceasta a cucerit prin lookul ei „desenat”, colorat. A purtat treninguri pe covorul roșu – și a demonstrat că cel mai important este să te simți bine în pielea ta, indiferent de outfit.

Piesa „Ocean Eyes” i-a adus faima la nivel mondial

Artista a intrat în atenția publicului în 2015 cu piesa „Ocean Eyes”. Cinci ani mai târziu, la doar 18 ani, a devenit cea mai tânără persoană care să câștige un premiu Emmy la categoria Cântecul Anului cu melodia „Bad Guy” – și nu a fost o luptă ușoră – pentru același premiu au fost nominalizate și Taylor Swift cu Lover, Lady Gaga cu Always Remember Us this Way și Lizzo – Truth Hurts.

Billie Elish a câștigat premiul. Dar cel mai important, a câștigat inimile tinerilor din întreaga lume – pentru că împărtășește cu ei convingerile morale și le înțelege preferințele mai bine decât artiștii cu mai mulți ani de meserie în spate.  La fel ca în cazul lui Justin Biber – fanii au crescut cu ea și i-au văzut transformarea din adolescentă într-o tânără femeie.

Dacă ne uitam la Billie Eilish este greu să nu îi observăm stilul atipic: haine largi, machiaj aproape inexistent, culori de păr nebuneși – iar aceste elemente sunt fix ceea ce publicul iubeste la ea. Aspectul, stilul și personalitatea ei arată că merge împotriva trendurilor sau a regulilor. 

S-a afișat în treninguri la cele mai importante evenimente

A început să poarte treninguri la cele mai importante evenimente de la Hollywood – și a declarat fără vreo jenă că face acestă alegere pentru că nu se simte bine în corpul ei. Marile case de modă au observat imediat iar Chanel, Gucci, Burberry și Louis Vuitton i-au creat treninguri de lux. Nu a durat mult până când și fanii au început să adopte acest stil – crescând astfel popularitatea acestor tip de costume. Billie Eilish a convis astfel cele mai importante branduri să exploreze stilul grunge. Apoi – au urmat și parteneriate importante.

În 2021 a colaborat cu Nike pentru Air Jordan 1 KO și Air Jordan 15 – ambele perechi create din piele vegană și inspirate din stilul personal și amintirile din copilărie ale artistei. Apoi, a urmat și modelul Air Force 1 High în culorile Mushroom și Seqoia. A colaborat și cu numeroase branduri de fast fashion – dintre care cel mai notabill fiind parteneriatul cu Takashi Murakami pentru Uniqlo.

Toate colaborările artistei au un numitor comun: sustenabiliatea. Artista militează pentru stoparea poluarii și își îndeamnă fanii să lupte împotriva schimbărilor climatice. Și poate cel mai important: alegerile ei îi reflectă principiile: în 2021 la MET Gala a purtat Oscar de la Renta – după ce a convins casa de modă să nu mai folosească blană naturlă. Anul următor, la același eveniment, a ales să poarte o rochie Gucci făcută strict din materiale reciclate. Pe deasupra, urmează și o dietă vegană – fapt de care este extrem de mândră.

Billie Eilish este un fan înfocat a lui Justin Biber, pe care l-a și cunoscut în 2019 la Coachella. În același an, au și colaborat pentru un remix al melodiei „Bad Guy”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE