Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bill Gates a fost testat pozitiv pentru COVID-19: „Sunt norocos că sunt vaccinat"

Filantropul miliardar și fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și că are simptome ușoare.

„Am fost testat pozitiv pentru COVID. Mă confrunt cu simptome ușoare și urmez sfatul experților, izolându-mă până când voi fi din nou sănătos”, a declarat Gates pe Twitter.

„Sunt norocos că sunt vaccinat complet și ca am acces la teste și la o îngrijire medicală excelentă. Fundația Gates se reunește astăzi pentru prima dată în ultimii doi ani, iar eu sunt norocos că mă aflu în echipă pentru a-i vedea pe toți și pentru a le mulțumi pentru munca depusă. Vom continua să lucrăm cu partenerii și vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că niciunul dintre noi nu va trebui să se confrunte din nou cu o pandemie.”, afirmă Bill Gates.

Bill Gates, ținta controverselor în timpul pandemiei de COVID-19

Bill Gates a jucat un rol extrem de important pe parcurul pandemiei de COVID-19. Miliardarul a avertizat de mai multă vreme asupra pericolului iminent al unei pandemii și a pus la bătaie resurse financiare extrem de importante în lupta împotriva coronavirusului, inclusiv în cercetarea pentru dezvolatarea unui vaccin.

Rezultatul: filantropul american a devenit ușor ținta multor critici din partea activiştilor anti-vaxeri. Prin urmare, Bill Gates a fost plasat în centrul unor teroii ale conspirației potrivit cărora acesta s-ar afla în fruntea unui plan malefic mondial prin care se încearcă, de pildă, microciparea, prin vaccin, a întregii populaţii a planetei. Un alt topic extrem de discutat în timpul pandemiei a fost și legătura dintre Bill Gates, vaccinul anti-COVID-19 și emisiile 5G.

Bill Gates a lansat o nouă carte: „Cum să prevenim următoarea pandemie”

​Miliardarul american Bill Gates a anunțat că omenirea nu este pregătită pentru o următoare pandemie. Acesta a anunțat într-o postare făcută pe Twitter că veniturile obținute din vânzarea cărții vor fi donate unei organizației, „Partners in Health” în memoria dr. Paul Farmer, fost director de departament la Facultatea de Medicină a Universității Harvard și cofondator al organizației non-profit.

Gates mai propune, de asemenea, și exerciții frecvente de simulare a unor viitoare pandemii pentru ca lumea să nu fie luată pe nepregătite, ca în cazul celei de COVID-19.

O altă propunere a sa este și crearea unei agenții globale pentru combaterea pandemiilor care să se numească GERM (Global Epidemic Response and Mobilization). Aceasta ar urma să funcționeze la fel ca Organizația Mondială a Sănătății dar că miliardarul nu explică de ce un nivel suplimentar de birocrație este mai de dorit decât consolidarea OMS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE