Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Bilete gratuite de tren pentru tinerii din două țări europene, în această vară: 60.000 de tichete, oferite pentru a încuraja călătoriile pe calea ferată

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Vara lui 2023 promite tinerilor francezi și germani „un bilet binaţional”. Nu mai puțin de 60.000 de exemplare vor fi date gratuit „pentru a încuraja călătoriile cu trenul în cele două ţări”, au anunţat duminică cele două guverne la încheierea consiliului de miniştri franco-german care a avut loc la Paris, transmite AFP.

„Pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Elysee" care a pecetluit reconcilierea dintre cele două ţări, "60.000 de bilete vor fi puse la dispoziţie gratuit, conform modalităţilor care vor fi precizate în curând”, au afirmat, într-un comunicat de presă comun, miniştrii transporturilor din cele două ţări, Clement Beaune şi Volker Missing.

Ce proiecte vor să mai deruleze cele două țări

Cele două state promit sprijin financiar pentru acest sistem instituit de SNCF şi Deutsche Bahn (DB).

Franţa şi Germania au declarat, de asemenea, că susţin dezvoltarea în 2024 a unei legături feroviare directe de mare viteză între Berlin şi Paris, precum şi a unui tren de noapte între cele două capitale europene.

Cele două companii feroviare anunţaseră în mai anul trecut că un TGV Paris-Berlin va fi operaţional în decembrie 2023.

SNCF şi DB operează deja împreună trenuri de mare viteză, TGV şi ICE, între Franţa şi Germania, de la deschiderea primului tronson al liniei de mare viteză Paris-Strasbourg în iunie 2007.

Distribuie

Taguri