Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden îl atacă pe Trump și pe aliații MAGA. Președintele este îngrijorat de tendințele extremiste susținătorilor lui Trump

Fostul președinte american Donald Trump susține o formă de extremism care amenință chiar bazele Republicii Americane. Afirmația a fost făcută de Joe Biden, în cadrul unui discurs din Philadelphia. Actualul președinte a mai spus că violența folosită ca instrument politic este inacceptabilă.

Biden a mai spus că americanii trebuie să apere democrația, în fata lui Donald Trump și a susținătorilor acestuia, care vor să „tragă țara înapoi”.

„În timp ce mă aflu aici în această seară, egalitatea și democrația sunt atacate. Nu ne facem nicio favoare dacă ne prefacem că acest lucru nu e adevărat, așa că, am venit în acest loc unde a început totul (locul de naștere a democrației Americane n.r.), pentru a vorbi cât se poate de clar națiunii”, a afirmat președintele american Joe Biden.

Biden, care a evitat în mare măsură să facă referire la Donald Trump în primul an de mandat, a devenit din ce în ce mai vocal în a se adresa personal acestuia.

„Multe lucruri care se întâmplă azi în țara noastră nu sunt normale. Donald Trump și republicanii MAGA reprezintă un factor extremist care amenință fundamentele republicii noastre”, a mai spus Joe Biden.

Acesta a adăugat că violența politică este inacceptabilă în SUA, referindu-se la predecesorul său republican și la atacul asupra Capitoliului din 2021.

„Auzim tot mai multe discuții despre violență ca instrument politic acceptabil în această țară. Nu este, nu poate fi niciodată un instrument acceptabil. Așa că vreau să spun asta clar și simplu: Nu există loc pentru violența politică în America. Punct. Niciodată”, a mai afirmat Biden.

Unii oficiali spun că președintele este tot mai îngrijorat de tendințele antidemocratice din Partidul Republican. El consideră că este necesar să se implice în lupta electorală din acest an și să regândească strategia propriei sale candidaturi din 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE