Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lege istorică, adoptată în SUA. Joe Biden a semnat legea de reducerea inflației

Președintele Joe Biden a semnat legea care include un pachet de măsuri privind schimbarea climatică, asistenţa medicală şi fiscalitatea.

Camera Reprezentanților a adoptat proiectul de lege cu 220 de voturi pentru și 207 împotrivă,  iar în Senat scorul a fost și mai strâns de 51 la 50.  Votul decisiv a fost dat de vicepreședintele Kamala Harris.

Din cei peste 700 de miliarde de dolari incluși în proiect, aproape 400 miliarde sunt alocați schimbărilor climatice. Suma reprezintă cea mai mare investiție federală din istorie în această problemă.

Proiectul de lege, denumit Actul de Reducere a Inflației, este o realizare legislativă majoră pentru democrați înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului.

„Promisiunea acestei națiuni este reală. Legea privind reducerea inflației nu se referă doar la ziua de azi, ci și la ziua de mâine. Este vorba despre a arăta că America - și democrația americană - funcționează. Nu doar pentru cei câțiva privilegiați. Ci pentru noi toți”, a scris Joe Biden pe Instagram.

Prezentat de administraţia Biden drept cea mai mare investiţie în Statele Unite în lupta împotriva schimbării climatice, textul prevede o serie de stimulente financiare menite să orienteze economia americană către energiile regenerabile, să reducă preţul anumitor medicamente şi să creeze o cotă de impozitare minimă pe companiile mari, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE