Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden, despre amenințările nucleare ale lui Putin. „E iresponsabil din partea lui să vorbească despre asta”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Președintele american Joe Biden a declarat că nu crede că omologul său rus Vladimir Putin va folosi arma nucleară în războiul din Ucraina. Liderul de la Casa Albă este de părere că Putin a făcut „un calcul complet greşit” cu privire la rezistența ucraineană.

Joe Biden a catalogat drept „iresponsabil” posibilul plan al lui Vladimir Putin de a folosi arme nucleare.

„Nu cred că o va face. Dar cred că este iresponsabil din partea lui să vorbească despre asta”, a afirmat președintele american, într-un interviu acordat marţi postului CNN, conform Agerpres.

În condițiile în care se confruntă cu o rezistență înverșunată a Ucrainei, care este sprijinită militar de Occident, Vladimir Putin a făcut aluzie la bomba atomică într-un discurs televizat la 21 septembrie.

Joi, Joe Biden a avertizat că întreaga omenire se află pentru prima oară de la sfârșitul Războiului Rece în fața riscului unui „Armaghedon'' nuclear, adică apocalipsa nucleară, amintind de Criza Rachetelor din Cuba în anul 1962.

Joe Biden, despre eșecurile Rusiei în Ucraina. „Putin a crezut că va fi primit cu braţele deschise”

În schimb, Joe Biden a mai afirmat că Putin „a făcut un calcul complet greşit” cu privire la rezistenţa pe care o va întâlni.

„Cred că este o persoană raţională care în mod clar a evaluat greşit situaţia.

A crezut că va fi primit cu braţele deschise (...) şi cred că a făcut un calcul complet greşit”, a mai declarat Joe Biden.

Potrivit sursei citate, Rusia a revendicat responsabilitatea pentru noi lovituri "masive" asupra infrastructurii ucrainene, pentru care G7, reunit de urgenţă, a promis că "îi va cere socoteală" preşedintelui rus.

Armata rusă a suferit recent mai multe eşecuri în nord-estul, estul şi sudul Ucrainei.

Biden, despre o întâlnire cu Putin la summitul G20

Cât despre posibilitatea de a se întâlni cu Vladimir Putin la următorul summit G20, Joe Biden a afirmat că "nu intenţionează să facă acest lucru", însă a nuanțat că "depinde" de ceea ce doreşte să discute omologul său rus.

În schimb, dacă Putin ar vrea să vorbească despre eliberarea lui Brittney Griner, vedetă americană a baschetului feminin închisă în Rusia, "m-aş întâlni cu el", a dat asigurări Joe Biden.

Mai mult, Biden a menționat că refuză "să negocieze ceva cu Rusia pentru faptul că ei rămân în Ucraina, păstrează o parte din Ucraina".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE