Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bebbo, aplicația pentru educație parentală, a fost lansată de Senat și UNICEF. Cum funcționează aceasta

Aplicaţia mobilă Bebbo de educaţie parentală, în limba română, pentru îngrijirea copiilor cu vârste între 0 şi 6 ani, care oferă părinţilor sfaturi sigure şi utile referitoare la sănătatea şi bunăstarea copiilor lor, a fost lansată, joi, de Senat, UNICEF şi Centrul Step by Step.

Sfaturi privind dezvoltarea copiilor

Bebbo a fost dezvoltată la nivel regional de către UNICEF cu sprijinul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi al Uniunii Europene şi este disponibilă în alte 14 ţări din Europa şi Asia Centrală.

"Aplicaţia este un instrument uşor de folosit, accesibil şi adaptat timpului în care trăim. Este un instrument de un real ajutor părinţilor în primii ani de dezvoltare a copiilor, un adevărat specialist online pe care te poţi baza şi un instrument care te ajută să monitorizezi creşterea copiilor, controalele medicale sau vaccinările. Senatul României sprijină această iniţiativă şi continuă să lucreze cu partenerii săi pentru toţi copiii din România", a afirmat Alina Gorghiu, preşedinte interimar al Senatului.

Aplicaţia oferă părinţilor articole, clipuri video, idei de jocuri şi activităţi, reţete sfaturi de specialitate cu privire la o gamă largă de aspecte legate de sănătatea şi dezvoltarea copilului, de la nutriţie şi alăptare la învăţarea timpurie şi valoarea jocului, parentingul receptiv, protecţie şi siguranţă.

Ajutor pentru părinți

Bebbo mai include îndrumări specifice pentru părinţi şi îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate. Aplicaţia a fost tradusă şi adaptată în România de experţii Centrului Step by Step.

"Natalitatea trebuie să crească sănătos, iar părinţii au nevoie de sprijin şi după ce vine un copil pe lume. (...) Pentru un părinte la început de drum orice sprijin este important", a declarat Gabriela Firea, Ministrul Familiei.

Reprezentanta UNICEF în România, Anna Riatti, a evidenţiat că Bebbo este un ajutor important pentru părinţii români care să le ofere copiilor lor "o îngrijire mai bună, mai informată".

"Primii ani de viaţă ai copiilor sunt esenţiali pentru dezvoltarea viitorilor adulţi, iar UNICEF îşi reafirmă angajamentul de a lucra, împreună cu partenerii, pentru ca toţi copiii din România să se poată bucura de o educaţie timpurie de calitate, susţinându-i pe părinţi şi pe cei care lucrează cu copii în importanta lor misiune", a spus Anna Riatti.

Bebbo poate fi descărcat gratuit şi instalat prin Google Play sau App Store. Până în prezent, la nivel regional, aplicaţia este folosită de peste 100.000 de utilizatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE