Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bărbat ucis de un cangur într-un atac rar întâlnit în Australia

Un bărbat a murit, după ce a fost rănit grav de un cangur pe care l-ar fi îngrijit ca animal de companie în sud vestul Australiei, a anunțat marți Poliția. Acesta este primul atac letal al unui cangur în Australia din 1936.

O rudă l-a descoperit duminică pe bărbatul de 77 de ani, grav rănit, pe proprietatea sa din localitatea Redmond, situată la 400 de kilometri sud-est de Perth, capitala statului Western Australia, potrivit The Associated Press.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a fost atacat în dimineața acelei zile de către cangur care a fost împușcat mortal deoarece îi împiedica pe paramedici să acorde primul ajutor victimei.

”Cangurul reprezenta o amenințare la adresa salvatorilor care au intervenit de urgență”, se arată în comunicatul Poliției australiene.

Bărbatul a murit la fața locului. Polițiștii au demarat o anchetă, iar medicii legiști vor urmează să determine cauzele decesului.

Anchetatorii cred că bărbatul de 77 de ani îngrijea cangurul ca animal de companie.

În Australia există legi care îi împiedică pe oameni să îngrijească animale sălbatice din fauna țării. Deocamdată, polițiștii nu au informații dacă bărbatul atac mortal de cangur avea vreo autorizație.

Canguri gri de vest sunt des întâlniți în sud-vestul Australiei. Aceste mamifere marsupiale pot cântări până la 54 kilograme și pot avea 1,3 metri înălțime.

În 1936, un bărbat de 38 de ani, William Cruickshank a murit într-un spital din orașul australian Hillston după ce a fost atacat de un cangur. El a suferit răni grave în zona capului atunci când a încercat să-și salveze cei doi câini de atacul unui cangur de mari dimensiuni, a scris la acea vreme cotidianul australian The Sydney Morning Herald.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE