Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avocat: Există "100%" șanse ca Twitter să fie dat în judecată pentru că și-a schimbat numele în X

Twitter se confruntă deja cu o serie de procese ca urmare a preluării companiei de către Elon Musk - iar acum, schimbarea de nume ar putea aduce și mai multe.

Miliardarul a anunțat duminică că Twitter își schimbă numele în X, dezvăluind un nou logo pentru platforma de socializare, o versiune stilizată alb-negru a literei.

Microsoft și Meta dețin drepturi de proprietate intelectuală asupra literii

Potrivit experților, acest rebranding ar putea fi complicat din punct de vedere juridic, deoarece alți giganți din domeniul tehnologiei, precum Meta și Microsoft, dețin deja drepturi de proprietate intelectuală asupra aceleiași litere.

"Există o șansă de 100% ca Twitter să fie dat în judecată de cineva pentru acest lucru", a declarat avocatul specializat în mărci comerciale Josh Gerben, pentru Euronews Next. Acesta a spus că a numărat aproape 900 de înregistrări active de mărci comerciale din SUA care acoperă deja litera X într-o gamă largă de industrii.

Proprietarii mărcilor comerciale pot intenta un proces, invocând o încălcare, dacă alte mărci ar provoca confuzie în rândul consumatorilor. Acest lucru poate avea ca rezultat solicitarea de despăgubiri financiare pentru blocarea utilizării mărcii în sine.

Din 2003, Microsoft deține o marcă comercială X, care se referă la comunicările despre sistemul său de jocuri Xbox. Meta Platforms - a cărei platformă Threads este un nou rival al Twitter - deține o marcă federală înregistrată în 2019 care acoperă o literă X albastră și albă pentru domenii care includ software și social media.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE