Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertizare meteo: Cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale în mai multe zone din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu și una cod galben de furtuni. Zonele vizate sunt nordul, vestul și centrul țării. Astfel, sunt așteptate cantități semnificative de precipitații.

09/06/2023 , 12:14

Cod galben și portocaliu de furtuni, în mai multe zone din România

De la ora 21:00 până vineri la ora 23.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Este cod portocaliu, vineri, de la ora 14.00 până la ora 23.00, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj şi zonele de munte ale judeţelor Alba, Bistriţa Năsăud, Mureş şi Suceava.

”Vor fi averse torenţiale. Local cantităţile de apă vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore). În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice,  nordice, centrale şi la munte”, mai anunţă ANM.

09/06/2023 , 12:14

Cod galben de furtuni, joi

O avertizare meteo va fi valabilă joi, 8 iunie, în intervalul 12:00-21:00. Astfel, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

De altfel, meteorologii spun că pe parcursul următoarelor zile, vremea va rămâne instabilă  în regiunile intracarpatice și la munte.

Judeţele care se vor afla sub Codul galben de vreme rea sunt: Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava (partea de vest), Mureş, Harghita, Braşov, Covasna.

În Capitală, în intervalul 8 iunie, ora 12:00 - 9 iunie, ora 23:00, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28 - 30 de grade, iar cea minimă de 13 - 15 grade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE