Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertisment de la Casa Albă. Jerome Foster: „Să se spună adevărul și să acționăm acum”

„Cerem să se spună adevărul și trebuie să acționăm acum” este mesajul pe care l-a transmis Jerome Foster II, consilierul de mediu la Casa Albă. Aflat la Forumul Orașelor Verzi de la Brașov, cel mai tânăr consilier al președintelui Biden a tras un semnal de alarmă cu privire la mediul înconjurător și folosirea energiei regenerabile. Jerome Foster a vorbit și despre perspectivele României pentru următorii ani.

La cei 20 de ani ai săi, Jerome Foster II este cel mai tânăr membru al Consiliului Consultativ pentru Justiția de Mediu de la Casa Albă. A venit în România, la Forumul Orașelor Verzi de la Brașov pentru a transmite un mesaj cât se poate de important în această perioadă de criză a energiei.

„Mesajul meu din Statele Unite este că trebuie să acționăm urgent și ca o persoana tânără, consilier al Casei Albe, cerem să se spună adevărul, iar pentru milioanele de oameni care trec prin această criză chiar acum, trebuie să acționăm în numele lor pentru că avem privilegiul, avem accesul, avem posibilitatea și avem ambiția de a lua măsuri climatice și de a le lua acum. Acesta este mesajul meu pentru toată lumea”, a spus Jerome Foster.

Singura soluție, conform consilierului de la Casa Albă, este, în următorii ani, de a face tranziția spre energia regenerabilă, energia verde.

„Criza climatică ne va uni în acest moment al pericolului, dar trebuie să fim uniți în soluțiile noastre și în viteza cu care reacționăm. Fie că ești rus sau ucrainian sau din Statele Unite sau Marea Britanie, trebuie să ne înțelegem”, a mai spus Jerome Foster.

Jerome Foster II, despre perspectivele României

Întrebat care ar fi perspectivele României, din punctul de vedere al mediului, Jerome Foster II a vorbit despre dezvoltarea și utilizarea resurselor regenerabile:

„Referitor la perspectivele României, am văzut multe discuții despre deșertificare și expansiunea Deșertului Sahara și putem folosi plantarea copacilor și astfel de eforturi asemănătoare, putem folosi soarele și vântul și alte resurse pe care le avem aici într-un mod sustenabil. Nu cunosc foarte bine ce se întâmplă în România, dar știu că ceea ce aduce Europa în acest context nu este suficient. Știu că fiecare țară trebuie să cotizeze la fondul de 'daune' și știu că nici o țară nu a acoperit suma care trebuia, nici România, nici Marea Britanie, nici Statele Unite.”

Jerome Foster II este consilier pentru climă la Casa Albă în cadrul Consiliului Consultativ al președintelui Joe Biden privind justiția de mediu, activist pentru justiție ecologică și dezvoltator de tehnologii emergente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE