Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța consolidează măsurile de securitate în jurul lăcaşurilor de cult creştine, în contextul amenințărilor teroriste

Autorităţile franceze au desfăşurat 13.500 de jandarmi, poliţişti şi membri ai forţelor armate pentru a asigura securitatea cu ocazia sărbătoririi Paştelui catolic în cele aproximativ 4.350 de lăcaşuri de cult creştine din Franţa, pe fondul temerilor privind posibile atacuri teroriste, transmite duminică DPA.

Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a declarat la Pontoise, în apropiere de Paris, că prezenţa forţelor de ordine este necesară pentru a salvgarda libertatea credinţei religioase.

Nivel maxim de alertă teroristă în Franța

În trecut, bisericile şi creştinii din Franţa au fost ţintele atacurilor, a adăugat el.

Franţa a impus nivelul maxim de alertă teroristă în urma recentului atac comis la o sală de concerte din nord-vestul Moscovei, când au fost ucise aproximativ 150 de persoane şi au fost rănite peste 500. Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic - Khorasan, extrem de activă mai ales în Asia Centrală.

Gerald Darmanin a precizat că recent a fost arestat un suspect în legătură cu atacarea unei lăcaş creştin în Franţa. El nu a oferit alte detalii, dar a subliniat că numeroase atacuri au fost dejucate.

''Ameninţarea terorismului este foarte ridicată în Occident în general, în Europa şi, evident, în Franţa, în particular'', a mai spus ministrul Darmanin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE