Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Austria se opune în continuare aderării României și Bulgariei la Schengen, deși ruta balcanică a migrației a scăzut cu 29%

Austria se opune în continuare aderării României și Bulgariei la Schengen, chiar dacă ruta balcanică a migrației a înregistrat o scădere cu aproape 30%, potrivit Frontex.

Viena a condiționat intrarea în Schengen a celor două state de reducerea imigrației ilegale, în Balcani.

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner recunoaște scăderea numărului migranților care traversează Balcanii, însă, crede că aceasta se datorează întăririi controalelor la frontiera austriacă.

El a respins acuzațiile conform cărora polițiști austrieci ar întoarce migranții imediat ce sosesc la frontiere, fenomen considerat ilegal de Comisia Europeană.

Ministrul austriac a spus, însă, că în prima jumătate a acestui an, 5.900 de străini au fost scoşi de bună voie sau forţat din ţară. În ciuda scăderii migrației pe ruta balcanică, ea rămâne a doua cea mai aglomerată, după traseul din Centrul Mării Mediterane.

Potrivit Frontex, ruta din Balcani este folosită, în principal, de sirieni, afgani și turci, iar la nivel european migrația ilegală a crescut cu 10%, anul acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE