Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Austria înregistrează mai puţine solicitări de azil spre finalul anului

Austria înregistrează o reducere semnificativă a numărului de solicitări de azi pe final de 2022, asta în condițiile în care la începutul anului şi până în noiembrie au depăşit 100.000 de cazuri, a informat luni Ministerul de Interne de la Viena.

Astfel, în luna noiembrie s-au înregistrat doar 11.890 de solicitări de azil, cu o treime mai puţin decât în octombrie.

Numărul total de solicitări de azil până la sfârşitul lui noiembrie a fost de 101.757 cazuri, mult peste cele aproape 90.000 de cazuri înregistrate în anul 2015 când sute de mii de refugiaţi şi migranţi din Orientul Mijlociu au tranzitat Austria în drumul lor către centrul şi vestul Europei.

Ministerul de Interne austriac a informat într-un comunicat că scăderea numărului de cazuri în noiembrie este o consecinţă a faptului că se fac mai multe controale la frontiera cu Ungaria şi pentru că Serbia a introdus obligativitatea vizelor pentru cetăţenii tunisieni.

Prin ce țări au intrat solicitanții de azil până au ajuns în Austria

Austria estimează că 40% dintre solicitanţii de azil au sosit pe teritoriul său după ce au călătorit cu sau fără viză în Serbia, de unde au intrat în Ungaria, ale cărei autorităţi i-au lăsat să treacă, fără a-i înregistra, până la frontiera austriacă.

În perioada ianuarie - noiembrie, Austria a respins 80.000 de solicitări de azil, în timp ce aproximativ 19.500 de persoane au primit protecţie.

În afara acestor azilanţi, în Austria trăiesc circa 70.000 de refugiaţi din Ucraina şi majoritatea dintre ei primesc ajutoare de la statul austriac.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE