Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aur pentru România la CE de juniori de la Otopeni. Parcurs spectaculos al lui Popovici, Stancu, Cozma și Dinu, la ștafeta de 4x100 m liber masculin

Echipa României formată din David Popovici, Vlad Ștefan Stancu, Ștefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu a reușit să câștige medalia de aur la proba de ștafetă de 4x100 m liber masculin, în finala Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni.

David Popovici, Vlad Ștefan Stancu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu au avut un parcurs fabulos și au reușit să urce pe prima treaptă a podiumului la proba de ștafetă de 4x100 m liber masculin, cu un timp de 3 minute, 18 secunde și 93 de sutimi.

Tinerii au reușit să se califice în finală, marți dimineață, cu cel mai bun timp, 3:19,56, pe care au reușit să-l depășească în marea finală, după o cursă tensionată, în care românii au dat o luptă grea cu reprezentanții Marii Britanii, care se aflau pe locul 1 înaintea ultimului schimb.

Este prima medalie de aur pe care România a obținut-o la ediția din 2022 a Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, programate în perioada 5-10 iulie.

David Popovici va încerca să își apere titlurile la 50, 100 și 200 de metri liber. Sportivul va concura și cu ștafetele de 4x100 de metri liber (mixt) și 4x200 de metri liber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE