Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Au început filmările la Joker 2. Prima imagine cu Joaquin Phoenix în rolul care i-a adus un Oscar

Filmările pentru Joker: Folie a Deux, continuarea peliculei lansate în 2019, au început, iar regizorul Todd Philips a făcut publica o fotografie din prima zi de filmări. Imaginea îl arată pe Joaquin Phoenix în rolul care i-a adus în anul 2020 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Joker: Folie à Deux va fi un musical

În fotografia făcută publică de Todd Philips, vedem un Phoenix extrem de bătut și slăbit, fără cămașă, cu capul înclinat spre cer, în timp ce este ras de gardieni. Spre deosebire de primul film, Joker: Folie à Deux este un musical. Acțiunea pare să fie plasată în Arkham Asylum, spitalul în care Joker a ajuns de mai multe ori, în benzi desenate, filme și seriale.

Folie à Deux, se traduce prin „nebunie împărtășită în doi” și se referă la o stare de psihoză transmisă de doi indivizi între ei, în cazul de față Arthur Fleck/Joker și Harleen Quinzel/Harley Quinn. Dacă în primul film viziunea regizorală a lui Phillips punea în antiteză lumea lui Bruce Wayne cu cea a lui Arthur Fleck, de dată aceasta se va pune accent pe poveste de dragoste neînțeleasă dintre doi răufăcători cu afecțiuni psihice.

Nu este prima dată când Phillips folosește rețelele de socializare pentru a scurge informații despre filmul Joker: Folie à Deux. În iunie, el a anunțat titlul următorului film, postând o fotografie cu Phoenix răsfoind scenariul. El a confirmat, de asemenea, implicarea cântăreței Lady Gaga, cu un clip animat cu Joker și Harley Quinn dansând.

Joker: Folie à Deux nu va fi parte din universul lui James Gunn

La sfârșitul lunii octombrie, fanii universului cinematic DC au tresărit la aflarea veștii că James Gunn, regizor recunoscut pentru Gardienii Galaxiei și Suicide Squad, a fost curtat de studiourile Warner Bros, pentru a prelua proiectul DCU, în calitate de co-director general.

Odată cu venirea acestuia, multe filme și seriale aflate pe lista de așteptare, în stadiul de producție dar și în pre-producție, au fost ori anulate (Batgirl, Wonder Women 3), ori schimbate datele de lansare (Flash, Shazam 2).

Warner Bros. a sperat ca James Gunn să facă ordine la capitolul continuitate cinematografică și să regândească direcția pe care DCU o va lua pe viitor.

Însă contiuarea poveștii lui Joker, care urmează să fie lansat în cinematografe pe 4 octombrie 2024, nu va face parte din universul DCU al lui James Gunn.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE