Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joker va avea o continuare. Joaquin Phoenix se întoarce în rolul care i-a adus un Oscar

Povestea celui mai mare dușman al lui Batman nu s-a încheiat.

Continuarea thrillerului psihologic Joker va apărea în cinematografe pe 4 octombrie 2024, a anunţat un purtător de cuvânt al distribuitorului Warner Bros, potrivit Agerpres.

În Joker: Folie a Deux, Joaquin Phoenix îl va interpreta din nou pe dușmanul lui Batman, care i-a adus un Oscar pentru „cel mai bun actor”.

Filmul din 2019, premiat cu Oscar pentru „cea mai bună coloană sonoră originală” şi pentru „cel mai bun actor în rol principal”, a fost regizat şi produs de Todd Phillips, care a scris scenariul în colaborare cu Scott Silver.

Lady Gaga o va juca pe Harley Quinn

Povestea trasează decăderea psihologică a protagonistului, clovnul şi actorul ratat Arthur Fleck, şi a împrejurărilor sociale care l-au transformat dintr-un singuratic demoralizat într-un ucigaş cu sânge rece.

Warner Bros nu a oferit detalii suplimentare despre acest sequel. Revista de specialitate Variety a relatat însă că noua producţie va fi un musical, în care Lady Gaga urmează să o interpreteze pe complicea lui Joker, Harley Quinn.

Interpretarea lui Phoenix, în vârstă de 47 de ani, cunoscut pentru personajele meditative şi cu probleme emoţionale cărora le dă viaţă, a fost apreciată de numeroşi critici ca fiind una dintre cele mai terifiante şi tulburătoare din filmul modern.

El este cel de-al doilea actor recompensat cu un premiul Oscar pentru rolul Joker, călcând pe urmele lui Heath Ledger, care a câştigat un Oscar postum pentru „cel mai bun actor în rol secundar” graţie interpretării sale din „The Dark Knight” (2008).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE