Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Au apărut alte imagini cu momentul în care sediul Statului Major al flotei ruse de la Marea Neagră este lovit de rachete

Ucrainenii au lovit cu rachete sediul Statului Major General al flotei ruse de la Marea Neagră, aflat la Sevastopol și au revendicat atacul drept "o lovitură reușită". La o zi distanță, au apărut pe rețelele de socializare alte imagini cu momentul exact al atacului, surprins de cei aflați în zonă.

În clipul video se vede clar cum o rachetă lovește sediul, însă clădirea mai fusese lovită cu câteva momente înainte, pentru că din ea ieșea fum înainte de a fi nimerită de altă rachetă. Conform armatei ucrainene, în acest atac au fost uciși sau răniți mai mulți "comandanţi de rang înalt" din forțele navale ruse, dar și zeci de militari și funcționari ruși.

Momentul în care o rachetă lovește sediul Statului Major al Marinei ruse din Sevastopol

"Atacul a avut loc în cursul unei reuniuni a conducătorilor Marinei ruse. Detaliile atacului vor fi dezvăluite curând, dar rezultatul se traduce prin zeci de morţi şi răniţi printre ocupanţi, inclusiv comandanţi de rang înalt ai Flotei", a precizat Armata ucraineană, potrivit AFP.

"Promitem că vor fi mai multe" (n.r.: atacuri), a spus comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, Mikola Olesciuk.

Guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol a avertizat populația asupra posibilităţii unui nou atac cu rachete ucrainene, a doua zi după lovitura dată de armata ucraineană.

"Atenţie, pericol de rachetă! Pericol de rachetă! Închideţi bine ferestrele şi nu vă apropiaţi", a postat Mihail Razvojaev pe Telegram.

La scurt timp, acesta a dat o nouă postare și a anunțat că pericolul s-a terminat.

În portul Sevastopol se află centrul dispozitivului militar al flotei ruse de la Marea Neagră, responsabil pentru loviturile date asupra Ucrainei de pe Mare. De asemenea, acest centru asigură aprovizionarea trupelor ruse.

Ucrainenii au anunțat, prin Statul Major General, că, din 24 februarie 2022 şi până pe 23 septembrie 2023, au eliminat 275.460 de militari ruşi. 510 dintre aceștia ar fi fost uciși chiar cu o zi înainte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE